Business coaching

Als ondernemer/manager is het essentieel om steeds de nieuwste maatschappelijke, technische en marktontwikkelingen te signaleren en daar snel op in te spelen. Daarbij geldt het aloude motto van ‘survival of the fittest’ oftewel: ondernemerschap = aanpassingsvermogen.

Zelf ben ik (Arco Poot) bijna 25 jaar actief als psycholoog en ondernemer bij mijn bedrijf ACP. Als vakinhoudelijk expert en praktisch ingestelde allrounder houd ik mij graag bezig met allerlei uitdagende onderwerpen en taken. Door vele diepgaande gesprekken met cliënten in alle mogelijke leeftijden, niveau’s, functies en sectoren, heb ik een brede visie ontwikkeld op alle aspecten van de maatschappij, en hoe je daar als ondernemer/manager op inspeelt.

Uit de praktijk en door persoonlijke ervaring heb ik ondervonden wat wel/niet werkt, waar zakelijk kansen/risico’s/bottlenecks zitten, welke psychologische (groeps)processen daarin meespelen en wat financieel haalbaar/verantwoord is. Ook weet ik wat het betekent om ondernemer te zijn en effectief om te gaan met alle bijbehorende uitdagingen, problemen, vragen en twijfels.

Als business coach denk ik daarom graag proactief en onafhankelijk mee met (toekomstige) ondernemers en managers, onder meer bij:

  • Formuleren/aanscherpen van het best passende type van ondernemerschap, bedrijf en/of business management;
  • Samenstellen effectief personeelsbestand/team met de benodigde kennis, skills/talenten, en persoonlijke eigenschappen;
  • Formuleren/aanscherpen van optimale diensten-/producten-portefeuille en soort klanten/doelgroepen;
  • Bepalen/optimaliseren van (e-)marketing-strategie, reclame en promotie (waaronder Google Ads, Analytics, SEO);
  • Analyseren/verbeteren van operationele werkprocessen waaronder de ICT, interne/externe communicatie/logistiek.

Mijn benadering is daarin persoonlijk, praktijkgericht en to the point. Zaken die beter kunnen, worden samen kritisch maar opbouwend geanalyseerd, waarna er concrete oplossingen en doelgerichte keuzes worden geformuleerd die duidelijk en effectief (SMART) zijn.

Daarbij streven naar het realiseren van de volgende, persoonlijke hoofddoelen:

  • Ontdekken wat je echt ligt en in welke rol/setting je op je best bent;
  • Plezier/voldoening vinden door bewust te investeren in wat er bij je past;
  • Uitbesteden en/of afstoten van taken/rollen/sectoren die je niet liggen;
  • Een doordachte lange-termijn-strategie formuleren en die blijven volgen;
  • Energie, tijdsverlies en geld besparen door duidelijke keuzes te maken.

Wil je ook doelgericht stappen maken en proactief aan de slag met het realiseren van je (zakelijke) doelstellingen? Dan kom ik graag eens langs om daar samen vrijblijvend eens over te sparren. Bij mij langskomen op kantoor kan natuurlijk ook. Bel/app mij daarvoor op 06-13619957, hopelijk spreken en zien wij elkaar snel!

 

Wat vinden onze klanten?