Beroepskeuzetest Professioneel

Onze Beroepskeuzetest Professioneel biedt de optimale mix van onlinetests met een persoonlijk keuze-advies op maat. Daardoor kunnen wij dit professionele keuze-traject aanbieden voor een scherp tarief.

 

Onderdelen Beroepskeuzetest Professioneel:

• Logische, probleemoplossende denkvermogen dat o.a. nodig is voor de exacte, technische en ICT-vakken;
• Talige denkvermogen dat nodig is bij vakken die draaien om tekstbegrip en lees-/luistervaardigheden;
• Cijfermatige denkvermogen dat nodig is bij vakken als bedrijfseconomie/M&O, wiskunde, statistiek en rekenen;
• Diepgaande persoonlijkheidsvragenlijst die helder inzicht geeft in persoonlijke voorkeuren en eigenschappen;
• Twee diepgaande, professionele interessetests.

Stappen Beroepskeuzetest Professioneel:

 • Stap 1: Intake-vragenlijst/testprogramma
  Voorafgaand aan het testtraject wordt er een uitvoerige aanmeldingsvragenlijst ingevuld waarmee wij allerlei belangrijke informatie inwinnen over zaken als opleiding, vakken/cijfers, werkervaring, bijbanen, hobby’s, persoonlijke voorkeuren/kwaliteiten e.d. Op basis daarvan wordt er een testprogramma op maat opgesteld.
 • Stap 2: Zelfstandig de tests online maken
  De hiervoor beschreven tests worden zelfstandig gemaakt/ingevuld op een tijd (24/7) en locatie naar wens (thuis, op school en/of op je werk).
 • Stap 3: Het persoonlijke adviesgesprek bij ACP
  Binnen ongeveer een week na het invullen van de test hebben wij op ons kantoor het persoonlijke interview. In het aansluitende adviesgesprek komen we samen in overleg tot het optimale keuze-advies op maat. Het interview en adviesgesprek kunnen zo nodig ook plaatsvinden via Skype/Facetime.
 • Stap 4: De rapportage met advies op maat
  Na het interview en adviesgesprek volgt binnen een week een kernachtige rapportage met alle conclusies, inzichten en (keuze)adviezen. Waar nodig geven wij aanvullend advies om de kansen op keuze- en studie-advies nog verder te vergroten.
 • Stap 5: Nazorg
  Na het adviesgesprek bieden wij blijvende nazorg en advisering op maat als er nieuwe vragen, twijfels en/of ontwikkelingen. Zo zorgen wij er voor dat je er nooit alleen voor staat als je het even niet weet, en om daarna eventuele lastige knopen samen door te hakken.

Wanneer kies je de Beroepskeuzetest Professioneel?

Dit traject is zeer geschikt bij ‘gewone’ keuze-situaties waarin er geen sprake is van complicerende factoren. Voor een nog meer diepgaand, professioneel adviestraject op maat bij complexe keuze-situaties raden wij de Beroepskeuzetest Premium aan. Wij geven je daarin graag en geheel vrijblijvend advies wat het best passende traject is.

Tevens ontvang je bij studiekeuze-/opleidingsvragen een persoonlijke code voor de gezaghebbende Keuzegids Online, de spreekwoordelijke bijbel als het gaat om de kwaliteit van universitaire, HBO-, MBO- en Master-opleidingen.

Persoonlijk adviesgesprek

Het adviesgesprek kan plaatsvinden op onze vestiging in Capelle a/d IJssel of via Skype/Facetime. Onder voorbehoud c.q. in overleg kunnen het gecombineerde interview en adviesgesprek op bepaalde dagen/tijden ook plaatsvinden in Amsterdam, Utrecht of Breda.

De investering voor onze Beroepskeuzetest Professioneel bedraagt € 495 all in.

Wat vinden onze klanten?