Reviews / ervaringen beroepskeuzetest ACP

Hieronder staan de persoonlijke ervaringen van diverse klanten van ACP. Zij doorliepen samen met ons een beroepskeuzetest, een studiekeuzetest en/of kregen persoonlijke begeleiding.

Lees hier waarom zij deelnamen, hoe hun traject verliep, hoe het hun heeft geholpen en hoe tevreden zij zijn met de dienstverlening van ACP.

Ik had het gevoel dat mijn beroepskeuze niet goed bij mij paste, maar ik wist ook niet wat wel goed bij mij zou passen. Bij ACP heb ik de Beroepskeuzetest Premium All-in-one-day gedaan. Ik wilde graag binnen een dag uitkomst, zodat ik snel op zoek kon naar iets nieuws. Alles is te overleggen met Arco: de plaats, tijdstippen. Door mijn werk was het moeilijk om doordeweeks af te spreken. Gelukkig kon ik gewoon op zaterdag terecht! Van te voren heb ik thuis al verschillende testen gemaakt. Tijdens de testdag zelf heb ik de rest van de testen gedaan. Alles was duidelijk te volgen door de goede uitleg. Het was een intensieve, maar leerzame dag. Na een paar dagen kreeg ik het uitgebreide rapport thuisgestuurd. Aan de hand hiervan heb ik de keuze gemaakt om binnenkort te beginnen met een nieuwe opleiding.  Als ik een vraag heb kan ik altijd terecht bij Arco. Via de e-mail of telefonisch contact wordt altijd vlot gereageerd. Al met al was het zeer geslaagd voor mij!

Lisa 23 jaar WO onderzoeker

Onze zoon is half februari 2018 met zijn studie HBO ICT gestopt en wist echt niet welke opleiding hij moest kiezen. Omdat wij ook geen flauw benul hadden welke opleiding het beste bij hem zou passen hebben wij hem in maart 2018 bij het ACP laten testen. Uit het onderzoek kwamen zijn sterke punten heel duidelijk naar voren en op basis daarvan heeft het ACP ons een aantal studies geadviseerd. Studies waar hij en wij zelf nooit aan hadden gedacht. Hij doet nu de studie “HBO Technische Bedrijfskunde Engineering” en is ontzettend blij met de keuze die hij heeft gemaakt. Daarnaast zit onze dochter nu in het vierde jaar van het VMBO. Ook zij had geen flauw benul welke vervolgopleiding zij wil volgen. Daarom hebben wij ook haar in december 2018 bij het ACP laten testen. Uit de tests kwamen verrassende, sterke punten naar voren. Her heeft ons een aantal mogelijke opleidingen opgeleverd die zij kan gaan volgen. Wij zijn heel tevreden met het ACP. Als we eerder hadden geweten hoe waardevol het ACP zou zijn dan hadden onze zoon ruim voor zijn studie HBO opgegeven. Dat had ons veel tijd en geld gescheeld. Familie met zoon en dochter uit Amstelveen read more

Overall klantbeoordeling ACP
Broer en zus uit Amstelveen
20-01-2019
Ervaringen studiekeuzetest scholier en student
51star1star1star1star1star
Broer (18, nu student Engineering) en zus (16, nu scholier)

Ik klopte aan bij Arco Poot en zijn collega’s in een periode die erg moeilijk voor me was. Na mijn afstuderen bleken een aantal dingen die ik voor waar aan nam, over mezelf, over mijn passies en over de arbeidsmarkt, dat niet te zijn. Door middel van zowel een carrièrekeuze sessie als een coaching traject erna, heeft Arco me ontzettend geholpen met mezelf weer wat beter te leren kennen, nieuwe keuzes te maken en ook echt daadwerkelijk stappen te nemen om die keuzes te realiseren. Nu heb ik een fantastische carrière die perfect bij me past, zowel qua inhoud als cultuur, in een vakgebied wat ik nooit verwacht had. Ik ben Arco en zijn team ontzettend dankbaar en ik kan ze van harte aanraden aan iedereen die actiever keuzes wilt maken over zijn of haar carrière of zelfs zijn/haar leven in het algemeen.

Overall klantbeoordeling ACP
Laurens
20-01-2019
Review beroepskeuzetest Laurens
51star1star1star1star1star
Laurens (32 jaar Business Consultant)

Onze zoon zat in het examenjaar van het VWO. De diverse bezochte open dagen van vervolgopleidingen gaven hem geen duidelijkheid wat voor hem de beste studiekeuze zou zijn. Via vrienden hoorden we positieve berichten over ACP en hij heeft het uitgebreide Beroepskeuze-onderzoek Premium in Rotterdam ondergaan. Over de werkwijze en afhandeling zijn wij zeer tevreden. Van de resultaten van het onderzoek ontvingen wij een uitgebreid verslag, inclusief studie-aanbevelingen en belangrijke informatie over de in aanmerking komende opleidingen en onderwijsinstellingen. De uitslag van de test kwam grotendeels overeen met onze vermoedens, maar juist die extra informatie en belangrijke details die aan het licht kwamen, maakten het grote verschil, waardoor hij de juiste studie en universiteit heeft kunnen kiezen.

De nazorg was ook heel goed. Af en toe hadden we nog wat vragen, waarmee we altijd bij ACP terecht konden. Ze hebben op ons verzoek een samenvatting gemaakt van de relevante gegevens van de testresultaten t.b.v. een decentrale selectie. Mede hierdoor is onze zoon toegelaten tot een goed passende studie van zijn eerste keus.

En ook niet onbelangrijk, Arco Poot is een sympathiek persoon waar de jongelui zich bij op hun gemak voelen.

Overall klantbeoordeling ACP
Familie Leon
20-01-2019
Review beroepskeuzetest Leon
51star1star1star1star1star
Leon en ouders (19 jaar, WO Economie)

Toen ik twijfels kreeg over of ik wel de juiste studie volgde, kwamen mijn ouders en ik via via bij ACP terecht voor een beroepskeuzetest. Na een intensieve testdag, kwamen wij samen tot de conclusie dat mijn huidige studie Rechtsgeleerdheid inderdaad niet ideaal was. Met de uitkomst van de test in mijn achterhoofd begon ik op zoek naar een nieuwe opleiding. En die heb ik ook gevonden. Momenteel kan ik volledig mijn ei kwijt in mijn opleiding en merk ik dat ik groei als persoon. De stap om te switchen had ik waarschijnlijk nooit gemaakt zonder het advies en de begeleiding van ACP. Ook de nazorg is uitstekend! Sinds de test heb ik uitvoerig mail en telefonisch contact gehad met Arco en ben ik ook nog 2 keer op kantoor langs geweest. Allemaal inbegrepen.

Overall klantbeoordeling ACP
Daniel
20-01-2019
Review beroepentest Daniel
51star1star1star1star1star
Daniël (22 jaar, student WO Bestuurlijke richting ) “Leerzaam traject met geweldige nazorg”

Ik twijfelde lang welke kwaliteiten ik in huis had en of het wel verstandig was om mijn vertrouwde werk op te geven voor iets heel anders. Door het onderzoek ontdekte ik dat ik het benodigde werk- en denkniveau heb en dat ik mijn droombaan van doktersassistent de nieuwe  uitdaging en voldoening zou vinden die ik zocht. De beroepskeuzetest gaf mij daarin dan ook de bevestiging en het zelfvertrouwen om de stap echt te zetten.

Overall klantbeoordeling ACP
Ineke
20-01-2019
Ervaring beroepskeuzetest Ineke
41star1star1star1stargray
Ineke (36 jaar, doktersassistente)

Al sinds jong was het een droom om ooit een eigen bedrijf te hebben. In mijn laatste functie in loondienst bij een uitgever had ik al veel commerciële ervaring opgedaan Na 7 jaar zat daarin geen echte uitdaging meer, dus het was tijd voor verandering. Ik wilde dan eerst een gedegen professioneel advies wat voor ik de sprong zou wagen. Ik bleek onder meer gedreven, flexibel, zakelijke kansen snel te zien en ook wel vrij eigenwijs, dus het zelfstandig ondernemerschap in de mediasector bleek voor mij de best passende keuze.

Overall klantbeoordeling ACP
Karin
20-01-2019
Review beroepentest Karin
51star1star1star1star1star
Karin (43 jaar, sinds een jaar ondernemer)

Ik had al twee studies afgebroken binnen twee jaar die voor mij niet echt leuk en ook moeilijk waren. Ik zocht het toen vooral in de technische hoek, maar dat paste helemaal niet zo goed bij mijn talenten en persoonlijkheid, zo bleek in de beroepskeuzetest Premium. Ik ben veel meer een creatief type met een sterk cijfermatig talent en gevoel voor taal dan een technisch bèta-type. HBO Vormgeving bleek voor mij daarom de opleiding die wel paste, ik heb nu in één jaar mijn Propedeuse. Ik dacht eerst dat het me nooit meer zou lukken, dus ik ben nu echt superblij met mijn studiesucces.

Overall klantbeoordeling ACP
Max
20-01-2019
Ervaring studiekeuzetest Max
51star1star1star1star1star
Max (20 jaar, nu student HBO Vormgeving)

Ik was ruim een jaar werkzaam als assistent op de verkoopafdeling bij een technische groothandel. Maar ik kreeg wel steeds meer het gevoel dat ik meer in huis had dan alleen achter de schermen werken. Maar echt zaken verkopen had ik nog nooit gedaan in mijn werk. Toen kwam er een commerciële functie vrij, maar ik twijfelde of het een verstandige stap was om te solliciteren. Daarom wilde ik graag eerst meer bevestiging voor ik eventueel zou solliciteren. De tests maakten gelukkig duidelijk dat ik best commercieel ben, en zelfs op HBO-niveau presteerde. Geen snelle jongen, maar een serieus type die graag weet waar hij over praat. En dat past prima bij het technische bedrijf waar ik nu werk als account manager.

Overall klantbeoordeling ACP
Mark
20-01-2019
Ervaring beroepskeuzetest Mark
51star1star1star1star1star
Mark (23 jaar, Account manager)

Ik zit op het VWO en wilde graag zo snel mogelijk zekerheid over mijn vervolgopleiding. Ik keek als VWO-er alleen naar diverse universitaire opleidingen, maar had wel twijfels toen ik hoorde over alle theorie en alle statistiek. Via familie hoorde ik van de studiekeuzetest van ACP. Daaruit bleek dat een praktische opleiding met veel projecten en samenwerken veel beter bij mij passen. Ik heb mij nu ingeschreven voor HBO Ondernemerschap Retail Management, en kan niet wachten tot ik daar ga beginnen.

Overall klantbeoordeling ACP
Jolien
20-01-2019
Ervaringen studiekeuzetest Jolien
51star1star1star1star1star
Jolien (18 jaar, VWO leerling)

Stuur zelf een review in!

Deel hier je ervaringen met de ACP Adviesgroep met andere geïnteresseerden. Heb je feedback voor ons? Dan horen we dat uiteraard graag van je!

Verstuur bericht

Reviews en ervaringen klanten ACP

Reviews en ervaringen beroepskeuzetest