Ik klopte aan bij Arco Poot en zijn collega’s in een periode die erg moeilijk voor me was. Na mijn afstuderen bleken een aantal dingen die ik voor waar aan nam, over mezelf, over mijn passies en over de arbeidsmarkt, dat niet te zijn. Door middel van zowel een carrièrekeuze sessie als een coaching traject erna, heeft Arco me ontzettend geholpen met mezelf weer wat beter te leren kennen, nieuwe keuzes te maken en ook echt daadwerkelijk stappen te nemen om die keuzes te realiseren. Nu heb ik een fantastische carrière die perfect bij me past, zowel qua inhoud als cultuur, in een vakgebied wat ik nooit verwacht had. Ik ben Arco en zijn team ontzettend dankbaar en ik kan ze van harte aanraden aan iedereen die actiever keuzes wilt maken over zijn of haar carrière of zelfs zijn/haar leven in het algemeen.

Laurens (32 jaar Business Consultant)

Onze zoon zat in het examenjaar van het VWO. De diverse bezochte open dagen van vervolgopleidingen gaven hem geen duidelijkheid wat voor hem de beste studiekeuze zou zijn. Via vrienden hoorden we positieve berichten over ACP en hij heeft het uitgebreide Beroepskeuze-onderzoek Premium in Rotterdam ondergaan. Over de werkwijze en afhandeling zijn wij zeer tevreden. Van de resultaten van het onderzoek ontvingen wij een uitgebreid verslag, inclusief studie-aanbevelingen en belangrijke informatie over de in aanmerking komende opleidingen en onderwijsinstellingen. De uitslag van de test kwam grotendeels overeen met onze vermoedens, maar juist die extra informatie en belangrijke details die aan het licht kwamen, maakten het grote verschil, waardoor hij de juiste studie en universiteit heeft kunnen kiezen.

De nazorg was ook heel goed. Af en toe hadden we nog wat vragen, waarmee we altijd bij ACP terecht konden. Ze hebben op ons verzoek een samenvatting gemaakt van de relevante gegevens van de testresultaten t.b.v. een decentrale selectie. Mede hierdoor is onze zoon toegelaten tot een goed passende studie van zijn eerste keus.

En ook niet onbelangrijk, Arco Poot is een sympathiek persoon waar de jongelui zich bij op hun gemak voelen.

Leon en ouders (19 jaar, WO Economie)

Toen ik twijfels kreeg over of ik wel de juiste studie volgde, kwamen mijn ouders en ik via via bij ACP terecht.\ voor een beroepskeuzetest. Na een intensieve testdag, kwamen wij samen tot de conclusie dat mijn huidige studie Rechtsgeleerdheid inderdaad niet ideaal was. Met de uitkomst van de test in mijn achterhoofd begon ik op zoek naar een nieuwe opleiding. En die heb ik ook gevonden. Momenteel kan ik volledig mijn ei kwijt in mijn opleiding en merk ik dat ik groei als persoon. De stap om te switchen had ik waarschijnlijk nooit gemaakt zonder het advies en de begeleiding van ACP. Ook de nazorg is uitstekend! Sinds de test heb ik uitvoerig mail en telefonisch contact gehad met Arco en ben ik ook nog 2 keer op kantoor langs geweest. Allemaal inbegrepen.

Daniël (22 jaar, student WO Bestuur & Organisatie ) Leerzaam traject met geweldige nazorg

Ik twijfelde lang welke kwaliteiten ik in huis had en of het wel verstandig was om mijn vertrouwde werk op te geven voor iets heel anders. Door het onderzoek ontdekte ik dat ik het benodigde werk- en denkniveau heb en dat ik mijn droombaan van doktersassistent de nieuwe  uitdaging en voldoening zou vinden die ik zocht. De beroepskeuzetest gaf mij daarin dan ook de bevestiging en het zelfvertrouwen om de stap echt te zetten.

Ineke (36 jaar, doktersassistente)

Al sinds jong was het een droom om ooit een eigen bedrijf te hebben. In mijn laatste functie in loondienst bij een uitgever had ik al veel commerciële ervaring opgedaan Na 7 jaar zat daarin geen echte uitdaging meer, dus het was tijd voor verandering. Ik wilde dan eerst een gedegen professioneel advies wat voor ik de sprong zou wagen. Ik bleek onder meer gedreven, flexibel, zakelijke kansen snel te zien en ook wel vrij eigenwijs, dus het zelfstandig ondernemerschap in de mediasector bleek voor mij de best passende keuze.

Karin (43 jaar, sinds een jaar ondernemer)

Ik had al twee studies afgebroken binnen twee jaar die voor mij niet echt leuk en ook moeilijk waren. Ik zocht het toen vooral in de technische hoek, maar dat paste helemaal niet zo goed bij mijn talenten en persoonlijkheid, zo bleek in de beroepskeuzetest Premium. Ik ben veel meer een creatief type met een sterk cijfermatig talent en gevoel voor taal dan een technisch bèta-type. HBO Vormgeving bleek voor mij daarom de opleiding die wel paste, ik heb nu in één jaar mijn Propedeuse. Ik dacht eerst dat het me nooit meer zou lukken, dus ik ben nu echt superblij met mijn studiesucces.

Max (20 jaar, nu student HBO Vormgeving)

“De tests maakten duidelijk dat ik best commercieel ben”.

Mark (23 jaar, Account manager)

“Een praktische opleiding bleek veel beter bij mij te passen!”

Maria (18 jaar, VWO leerling)

Stuur zelf een review in!

Deel hier je ervaringen met de ACP Adviesgroep met andere geïnteresseerden. Heb je feedback voor ons? Dan horen we dat uiteraard graag van je!

Verstuur bericht