Beroepskeuzetest Premium

Onze beroepskeuzetest Premium is een persoonlijk, breed en diepgaand keuze-onderzoek op maat. Door de combinatie van vele tests en persoonlijk contact met onze psychologen krijg je het best mogelijke keuze-advies op maat.

De Premium-variant omvat de volgende onderdelen:

  • Tenminste 8 capaciteitentests: wat kan je, waar ben je goed in, wat is je werk- en denkniveau, hoe goed ben je in taal, met cijfers en in het oplossen van praktische problemen?
  • 3 persoonlijkheidsvragenlijsten: wie ben je, welke persoonlijke eigenschappen en vaardigheden heb je?
  • 2 interessevragenlijsten: wat wil je, wat vind je leuk?
  • Persoonlijk interview over zaken zoals opleiding, werk en hobby’s.

Door middel van een uitgebreide aanmeldingsvragenlijst winnen wij essentiële informatie in over de schoolcijfers, favoriete en lastige vakken/onderwerpen, knelpunten bij het leren, hobby’s en talenten.

Na de testdag volgt er een persoonlijk adviesgesprek (meestal binnen 1 tot 2 weken) waarin de resultaten uitvoerig met elkaar worden besproken. Op basis van de testresultaten bepalen wij samen wat voor jou de beste studiekeuze-opties zijn. Daarbij houden wij rekening met je persoonlijke wensen en (financiële) situatie.

Zo nodig geven wij ook aanvullend advies wat er nodig is om de kans van slagen (nog) verder te vergroten. Je kunt daarbij denken aan advies over effectieve personal coaching, training of (studie)begeleiding.

Het onderzoek wordt afgerond met een uitgebreid schriftelijk rapport. Als er daarna vragen zijn of als je hulp nodig hebt bij het maken van een definitieve keuze, dan staan wij natuurlijk ook weer voor je klaar.

De investering voor onze diepgaande, intensieve Premium Beroepskeuzetest bedraagt € 845 all in.

 

Beroepskeuzetest Premium All-in-one-day

Desgewenst kan het adviesgesprek aansluitend aan de testdag plaatsvinden (All-in-one-day). Bij deze versie maak je online vooraf al drie tests (persoonlijkheid en interesses). Op de testdag maak je dan alle capaciteitentests en de overige tests, en hebben we samen het persoonlijke, diepgaande interview.

Na een pauze van ongeveer 45 minuten voor de verwerking en analyse van alle tests/informatie volgt het adviesgesprek. De gecombineerde test- en adviesdag duurt van 9.30 tot uiterlijk ongeveer 17.30 uur. Deze variant kan plaatsvinden op alle vestigingen met uitzondering van Eindhoven.
Inhoudelijk is dit onderzoek verder identiek aan de gewone Premium, ook qua rapportage en nazorg. Wel bespaart deze gecombineerde aanpak allerlei (reis)tijd en onkosten. Het tarief kan daardoor ruimschoots lager zijn dan de ‘gewone’ Premium, namelijk € 745 all in. 

 

Engelstalige beroepskeuzetest

Onze beide Premium-varianten kunnen desgewenst ook in het Engels worden afgenomen, zowel qua vragenlijsten, tests, interview/adviesgesprek als de rapportage.

 

Beroepskeuzetest Premium Online

Is de reisafstand naar één van onze kantoren te groot, maar wil je toch het meest uitgebreide testprogramma en een gesprek? In dat geval is ons Beroepskeuzetest Premium Online een uitstekend alternatief.

 

Belastingaftrek

Voor particulieren (deelnemers vanaf 18 jaar) zijn er in principe, onder voorwaarden vaak mogelijkheden om de kosten voor loopbaanbegeleiding/-coaching belasting aftrekbaar te maken onder de noemer studiekosten. Neem daarover dan contact op met de Belastingdienst c.q. je belastingadviseur of je daarvoor in aanmerking komt en hoe je dat moet aanpakken qua factuur/belastingaangifte.

Wat vinden onze klanten?