Onze zoon is half februari met zijn studie HBO ICT gestopt en wist echt niet welke opleiding hij moest kiezen. Omdat wij ook geen flauw benul hadden welke opleiding het beste bij hem zou passen hebben wij hem in maart 2018 bij  ACP laten testen. Uit het onderzoek kwamen zijn sterke punten heel duidelijk naar voren en op basis daarvan heeft ACP ons een aantal studies geadviseerd. Studies waar hij en wij zelf nooit aan hadden gedacht. Hij doet nu de studie “HBO Technische Bedrijfskunde Engineering” en is ontzettend blij met de keuze die hij heeft gemaakt. Daarnaast zit onze dochter nu in het vierde jaar van het VMBO. Ook zij had geen flauw benul welke vervolgopleiding zij wil volgen. Daarom hebben wij ook haar bij ACP laten testen. Uit de tests kwamen verrassende, sterke punten naar voren. Het heeft ons een aantal mogelijke opleidingen opgeleverd die zij kan gaan volgen. Wij zijn heel tevreden met ACP. Als we eerder hadden geweten hoe waardevol het onderzoek bij ACP zou zijn, dan hadden onze zoon ruim voor zijn studie HBO opgegeven. Dat had ons veel tijd en geld gescheeld. Familie met zoon en dochter uit Amstelveen
read more

Broer (18, nu student Engineering) en zus (16, nu scholier)

Ik zit op het VWO en wilde graag zo snel mogelijk zekerheid over mijn vervolgopleiding. Ik keek als VWO-er alleen naar diverse universitaire opleidingen, maar had wel twijfels toen ik hoorde over alle theorie en alle statistiek. Via familie hoorde ik van de studiekeuzetest van ACP. Daaruit bleek dat een praktische opleiding met veel projecten en samenwerken veel beter bij mij passen. Ik heb mij nu ingeschreven voor HBO Ondernemerschap Retail Management, en kan niet wachten tot ik daar ga beginnen.

Jolien (18 jaar, VWO leerling)

Toen ik twijfels kreeg over of ik wel de juiste studie volgde, kwamen mijn ouders en ik via via bij ACP terecht voor een beroepskeuzetest. Na een intensieve testdag, kwamen wij samen tot de conclusie dat mijn huidige studie Rechtsgeleerdheid inderdaad niet ideaal was. Met de uitkomst van de test in mijn achterhoofd begon ik op zoek naar een nieuwe opleiding. En die heb ik ook gevonden. Momenteel kan ik volledig mijn ei kwijt in mijn opleiding en merk ik dat ik groei als persoon. De stap om te switchen had ik waarschijnlijk nooit gemaakt zonder het advies en de begeleiding van ACP. Ook de nazorg is uitstekend! Sinds de test heb ik uitvoerig mail en telefonisch contact gehad met Arco en ben ik ook nog 2 keer op kantoor langs geweest. Allemaal inbegrepen.

Daniël (22 jaar, student WO Bestuurlijke richting ) “Leerzaam traject met geweldige nazorg”

In januari 2021 heb ik voor een sollicitatie een niveaubepaling doorlopen bij ACP. Ik behaalde daarop heel mooie scores op een HBO- en zelfs op een universitair niveau. Deze testuitslag was voor mij het laatste puzzelstukje, een mooie bevestiging van mijn intellectuele kwaliteiten. Er werd voor de vacature een MBO4-niveau gevraagd, dus dat nam mijn laatste twijfels helemaal weg. Met deze testuitslag kan ik (later) ook op vacatures solliciteren waar een HBO-niveau gevraagd wordt, dus deze testuitslag is in mijn geval echt goud waard. En het mooiste nieuws is, dat ik met deze testuitslag ben aangenomen voor de functie.  

Review Niveaubepaling/IQ-test

Ik heb bij Arco Poot de beroepskeuzetest bij loopbaanvragen afgelegd. Door allerlei ontwikkelingen, zowel op persoonlijk vlak als in de markt, heb ik steeds meer de interesse in mijn werk als jurist verloren. De vraag is dan: wat wel? De testen van ACP helpen echt om inzicht te geven in wat je kunt en wat je wilt. De goede gesprekken met Arco hebben voor mij direct tot concrete resultaten geleid waardoor ik nu met veel meer plezier een opleiding volg tot 3D ontwerper met plannen om een Bed and breakfast op te zetten. Ik kan iedereen die twijfelt over opleiding of beroepskeuze van harte ACP aanraden.

Dirk, 50 jaar, jurist/ondernemer

Onze dochter is vorig jaar begonnen met de studie Social Work. Door de projecten en stages kwam zij erachter dat ze zichzelf niet geschikt vond om te werken met mensen die op wat voor manier ook ‘in de problemen’ zitten. Dat gaf een lichte paniek omdat de inschrijvingstermijn voor andere studies eigenlijk al voorbij leek, en zij ook niet goed wist wat zij dan wel wilde gaan doen. Ze had drie studies op het oog die nogal uiteenliepen wat richting betreft. Wij wilde daarom een professionele studiekeuzetest laten doen. Via Google kwamen wij terecht bij ACP. De informatie op de website kwam gelijk goed en betrouwbaar over. De volgende dag hebben wij contact opgenomen met Arco die ons gelijk van veel informatie heeft voorzien. Wij waren daardoor overtuigd; gelukkig kon er op korte termijn een afspraak gemaakt worden om onze dochter te laten testen. Wij kozen voor de Beroepskeuzetest Premium All-in-one-day. Voorafgaand aan de testdag heeft onze dochter thuis online diverse testen gemaakt. De week erna is zij door Arco de hele dag getest op de capaciteiten en talenten, en hadden zij samen een diepgaand interview. Aan het einde van de dag werden de uitslagen door Arco met ons besproken. Sommige uitslagen waren direct heel herkenbaar, andere scores waren eerst wat meer confronterend maar ook wel inzicht gevend. Uit de studiekeuzetest bleek onder meer dat zij een universitair niveau aankan. Onze dochter wilde ook meer theorie en minder praktijk. Uiteindelijk zijn er drie studies naar voren gekomen, deze heeft zij thuis verder bekeken, o.a. aan de hand van de website Keuzegids. Inmiddels heeft zij haar HBO Propedeuse behaald en gaat zij helemaal overtuigd starten met WO Rechtsgeleerdheid in Tilburg. We zijn blij dat we de studiekeuzetest bij ACP hebben gedaan, en bedanken Arco en Mylène voor de fijne behandeling en snelle communicatie!

Ouders van Janna, nu student WO Rechten

Ik had het gevoel dat mijn beroepskeuze niet goed bij mij paste, maar ik wist ook niet wat wel goed bij mij zou passen. Bij ACP heb ik de Beroepskeuzetest Premium All-in-one-day gedaan. Ik wilde graag binnen een dag uitkomst, zodat ik snel op zoek kon naar iets nieuws. Alles is te overleggen met Arco: de plaats, tijdstippen. Door mijn werk was het moeilijk om doordeweeks af te spreken. Gelukkig kon ik gewoon op zaterdag terecht! Van te voren heb ik thuis al verschillende testen gemaakt. Tijdens de testdag zelf heb ik de rest van de testen gedaan. Alles was duidelijk te volgen door de goede uitleg. Het was een intensieve, maar leerzame dag. Na een paar dagen kreeg ik het uitgebreide rapport thuisgestuurd. Als ik een vraag heb kan ik altijd terecht bij Arco. Via de e-mail of telefonisch contact wordt altijd vlot gereageerd. Toen een tweede voltijds-studie aan een hogeschool financieel toch niet haalbaar bleek, heeft Arco mij geholpen om alternatieven te vinden. Aan de hand hiervan heb ik de keuze gemaakt om binnenkort te beginnen met een nieuwe bedrijfsopleiding. Ik ben  gestart met een traineeship in een heel ander vakgebied, namelijk de ICT. Al met al was het zeer geslaagd voor mij!

Lisa 23 jaar WO onderzoeker

Ik klopte aan bij Arco Poot en zijn collega’s in een periode die erg moeilijk voor me was. Na mijn afstuderen bleken een aantal dingen die ik voor waar aan nam, over mezelf, over mijn passies en over de arbeidsmarkt, dat niet te zijn. Door middel van zowel een carrièrekeuze sessie als een coaching traject erna, heeft Arco me ontzettend geholpen met mezelf weer wat beter te leren kennen, nieuwe keuzes te maken en ook echt daadwerkelijk stappen te nemen om die keuzes te realiseren. Nu heb ik een fantastische carrière die perfect bij me past, zowel qua inhoud als cultuur, in een vakgebied wat ik nooit verwacht had. Ik ben Arco en zijn team ontzettend dankbaar en ik kan ze van harte aanraden aan iedereen die actiever keuzes wilt maken over zijn of haar carrière of zelfs zijn/haar leven in het algemeen.

Laurens (32 jaar Business Consultant)

Onze zoon zat in het examenjaar van het VWO. De diverse bezochte open dagen van vervolgopleidingen gaven hem geen duidelijkheid wat voor hem de beste studiekeuze zou zijn. Via vrienden hoorden we positieve berichten over ACP en hij heeft het uitgebreide Beroepskeuze-onderzoek Premium in Rotterdam ondergaan. Over de werkwijze en afhandeling zijn wij zeer tevreden. Van de resultaten van het onderzoek ontvingen wij een uitgebreid verslag, inclusief studie-aanbevelingen en belangrijke informatie over de in aanmerking komende opleidingen en onderwijsinstellingen. De uitslag van de test kwam grotendeels overeen met onze vermoedens, maar juist die extra informatie en belangrijke details die aan het licht kwamen, maakten het grote verschil, waardoor hij de juiste studie en universiteit heeft kunnen kiezen.

De nazorg was ook heel goed. Af en toe hadden we nog wat vragen, waarmee we altijd bij ACP terecht konden. Ze hebben op ons verzoek een samenvatting gemaakt van de relevante gegevens van de testresultaten t.b.v. een decentrale selectie. Mede hierdoor is onze zoon toegelaten tot een goed passende studie van zijn eerste keus.

En ook niet onbelangrijk, Arco Poot is een sympathiek persoon waar de jongelui zich bij op hun gemak voelen.

Leon en ouders (19 jaar, WO Economie)

Ik twijfelde lang welke kwaliteiten ik in huis had en of het wel verstandig was om mijn vertrouwde werk op te geven voor iets heel anders. Door het onderzoek ontdekte ik dat ik het benodigde werk- en denkniveau heb en dat ik mijn droombaan van doktersassistent de nieuwe  uitdaging en voldoening zou vinden die ik zocht. De beroepskeuzetest gaf mij daarin dan ook de bevestiging en het zelfvertrouwen om de stap echt te zetten.

Ineke (36 jaar, doktersassistente)