Beroepskeuzetest Standaard

Onze Beroepskeuzetest Standaard biedt de optimale mix van onlinetests met een persoonlijk keuze-advies op maat. Daardoor kunnen wij dit professionele keuze-traject aanbieden voor een zeer scherp tarief.

 

Onze Beroepskeuzetest Standaard kent de volgende stappen:

 • Stap 1: Intake-vragenlijst/testprogramma
  Voorafgaand aan het testtraject wordt er een diepgaande aanmeldingsvragenlijst ingevuld waarin wij allerlei belangrijke informatie inwinnen over zaken als opleiding, vakken/cijfers, werkervaring, bijbanen, hobby’s, persoonlijke voorkeuren/kwaliteiten e.d. Op basis daarvan wordt er een testprogramma op maat opgesteld.
 • Stap 2: Zelfstandig de tests online maken
  De tests worden zelfstandig gemaakt/ingevuld op tijd (24/7) en locatie naar wens (thuis en/of op je werk).
  De studiekeuzetest Economy bestaat uit een kernachtige en doeltreffende mix van de volgende test-onderdelen:
  * 4 capaciteitentests: hoe sterk zijn het logische, taalkundige, cijfermatige en ruimtelijke denkvermogen?
  * 2 persoonlijkheidstests: wat zijn de persoonlijke kenmerken/eigenschappen/voorkeursrollen?
  * 2 interessevragenlijsten: wat zijn de beroepsinteresses, welke taken/functies spreken er aan?
 • Stap 3: Het persoonlijke adviesgesprek bij ACP
  De uitkomsten van de tests worden enkele dagen later op ons kantoor zeer uitvoerig besproken. Daarvoor maken wij in onderling overleg een afspraak. In dit persoonlijke adviesgesprek met registerpsycholoog drs. Arco Poot wordt doelgericht aanvullende informatie ingewonnen, om daarna samen tot een optimaal keuze-advies op maat te komen. Het adviesgesprek kan zo nodig ook plaatsvinden via Skype/Facetime.
 • Stap 4: De rapportage met advies op maat
  Na het adviesgesprek volgt een kernachtige rapportage met alle conclusies, inzichten en (keuze)adviezen vanuit de tests en het adviesgesprek. Waar nodig geven wij aanvullend advies om de kansen op keuze- en studie-advies nog verder te vergroten.
 • Stap 5: Nazorg
  Na het adviesgesprek bieden wij blijvende nazorg en advisering op maat als er nieuwe vragen, twijfels en/of ontwikkelingen. Zo zorgen wij er voor dat je er nooit alleen voor staat als je het even niet weet, en om daarna eventuele lastige knopen samen door te hakken.

Wanneer kies je de Beroepskeuzetest Standaard?

Dit traject is zeer geschikt bij ‘gewone’ keuze-situaties waarin er geen sprake is van complicerende factoren. Voor een nog meer diepgaand, professioneel adviestraject op maat bij complexe keuze-situaties raden wij de Beroepskeuzetest Premium aan. Wij geven je daarin graag en geheel vrijblijvend advies wat het best passende traject is.

Tevens ontvang je bij studiekeuze-/opleidingsvragen een persoonlijke code voor de gezaghebbende Keuzegids Online, de spreekwoordelijke bijbel als het gaat om de kwaliteit van universitaire, HBO-, MBO- en Master-opleidingen.

Persoonlijk adviesgesprek

Het adviesgesprek kan plaatsvinden op onze vestiging in Capelle a/d IJssel of via Skype/Facetime. Onder voorbehoud c.q. in overleg kan het adviesgesprek op bepaalde dagen/tijden ook plaatsvinden in Amsterdam, Utrecht of Breda.

De investering voor onze Beroepskeuzetest Standaard bedraagt € 495 all in.

Wat vinden onze klanten?